Građevinski materijal na jednom mestu
Tel/Fax: : +381 11/316-9199

Pelet

grejanje-na-pelet-beograd

Prodaja peleta Beograd cene

Pelet iz Ivanjice, Varvarina i Petrovca na Mlavi

Cena već od – *185 € / tona

Besplatan prevoz na teritoriji Beograda za količine preko jedne tone.

Vlaga 7% , pepeo 0.8%

Kontakt telefon: 063/1095492

Grejanje na Pelet

Stovarište Jakovljević se bavi velepordajom i maloprodajom peleta u džakovima. U svakom trenutku na lageru imamo više tona peleta.

Pelet prodajemo u džakovima od 15 kg , 70 vreća na paleti 1050 kg

Mogućnost prodaje trećim licima.
Distribucija peleta na čitavoj teritoriji Beograda
Pelet je proizvod koji se dobije isključivo prešanjem pod velikim tpritiskom piljevine i strugotina suvog visoko kaloričnog drveta a bez dodavanja bilo kakvih vezivnih sredstava, od bukve. Pelet je cilindričnog oblika, kvalitetno i vrlo kalorično gorivo čijim sagorevanjem nastaje svega 1% pepela. Zbog oblika i veličine vrlo lako se transporttuju, jednostavno se pune ložišta peći koje koristimo za zagrijavanje naših domova. U potpunosti zadovoljavaju visoke ekološke standarde čime nam omogućavaju kvalitetniji život ne ugrožavajući okolinu i prirodu. Kilogram peleta može proizvesti oko pet kilovat sati toplotne energije. Količina energije koju dobivamo izgaranjem 2 kg peleta jednaka je litri loživog ulja. Osim energetske uštede, peleti su i ekološki podobna sirovina. Izgaranjem peleta stvara se ista količina CO2 koliku je drvo koristilo prilikom svog rasta. Zbog toga je pelet neutralni nosač CO2 energije. Prilikom proizvodnje, pripreme i transporta peleta stvara se zanemariva količina CO2.

Zašto koristiti pelet?

Pelet je stisnuta piljevina, u drugim rečima, pritisnuta vlakna drveta s jako malom količinom vode (8% vode za razliku od 15% nađeno u drvu starom 18 meseci) koje daju odličnu efikasnost. Za razliku od seečenog drva, koje ima efikasnost između 80%-85%, ili iverje, sa normalnog drva (5.3kW/sat za razliku od 4.4kW/sat običnog drva).

Isplativost grejanja na pelet

Pelet kao 100% ekološko biogorivo postaje zamena za sve skuplju naftu, plin ili struju. Uključivanjem trgovanja peletima na međunarodne berze pelet je energent budućnosti. Ugradnjom pelet peći u svoj dom sebi osiguravate velike uštede na troškovima grejanja. Osim spomenutih značajnih ušteda u svoj dom uvodite ove zdravije aspekte življenja: a) vatra – otvoreni plamen osigurava osim izravnog učinkovitog grijanja, ugodu i vedrinu, spontanost, uzbuđenje i strast; b) čistiju, bogatiju i zdraviju mikroklimu za vaše ukućane i vas; c) proizvod koji se neće nametati svojom prisutnošću u vašem domu. Sve pelet peći vrlo jednostavno koristite: paljenje peći + nedeljno programiranje rada sa daljinskim upravljačem.

Zašto se grejati na pelet?

Pelet kao ekološki energent, postaje supstitut za sve skuplju naftu, plin ili struju!
Realno je za očekivati da će i naša Vlada (po uzoru na članice EU), ubrzano doneti propise, po kojima se građaninu ili ustanovi, participira trošak nabavke i montaže peći sa čak 50% troška.
Jer je to BRZO isplativa investicija!

Kontakt telefon: 063/1095492

Kontakt

Adresa:Ljiljane Krstić 15/A
Beograd-Zemun-Altina 11080
Telefon:+381 11/316-9199
Fax:+381 11/316-9199
Email:stov.jakovljevic@gmail.com

Mobilni Fiksni / Fax Zatvorite