Gradjevinski kontejneri nude inovativna i efikasna rešenja za razne namene, bilo da su u pitanju stambeni, poslovni ili skladišni prostori. Montažni kontejneri su konstruisani od kvalitetnih materijala, a jednostavna i brza montaža čini ih idealnim izborom za privremene ili trajne objekte.

Tipovi montažnih kontejnera obuhvataju stambene kontejnere, kancelarijske kontejnere, skladišne prostore i druge specijalizovane namene. Jedna od njihovih glavnih prednosti je fleksibilnost u dizajnu i prilagođavanje prostora prema potrebama korisnika. Korišćenjem raznih konstrukcijskih materijala, kao što su sendvič paneli, drvna konstrukcija ili čelični profili, montažni kontejneri se mogu dizajnirati i prilagoditi u skladu sa zahtevima, zakonskim propisima i budžetom.

Ključni zaključci teme ,,Gradjevinski kontejneri"

 • Građevinski montažni kontejneri pružaju inovativna i fleksibilna rešenja za razne namene.
 • Različiti materijali i tehnike konstrukcije omogućavaju prilagođavanje prostora i dizajna.
 • Montažni kontejneri su brzo i jednostavno montirani, smanjujući vreme izgradnje i troškove.

Prednosti Gradjevinskih kontejnera

Fleksibilnost i mobilnost gradjevinskog kontejnera

Montažni građevinski kontejneri nude brojne prednosti u odnosu na tradicionalne zidane objekte, među kojima su fleksibilnost i mobilnost. Kontejneri se mogu brzo i jednostavno postaviti na lokaciji, a njihova montaža i demontaža omogućuje premeštanje objekata sa jednog mesta na drugo. Ova vrsta fleksibilnosti čini montažne kontejnere idealnim rešenjem za privremene objekte, poput radnih prostora na gradilištima ili stovarištima (Stovarište Jakovljević).

Pored toga, montažni kontejneri se mogu lako proširiti ili smanjiti u veličini, prilagođavajući se potrebama korisnika. Fleksibilno spajanje jedinica omogućava kreiranje većih prostora ili razdvajanje za veću privatnost.

Ekonomičnost

Jedna od glavnih prednosti gradjevinskih kontejnera je njihova ekonomičnost. Kraće vreme proizvodnje i montaže znači niže troškove, čime postaju pristupačnija opcija u odnosu na zidane objekte. Pored toga, montažni kontejneri su i ekonomični sa aspekta održavanja, jer se brzo i jednostavno mogu popraviti ili zameniti delovi koji su oštećeni ili istrošeni.

Uz to, montažni kontejneri su energetski efikasni. Dobar deo montažnih kontejnera je izrađen od izolacionih materijala koji čuvaju toplotu zimi i održavaju objekte hladnijim tokom letnjih meseci. Ovo omogućava smanjenje troškova energije i čini montažne kontejnere ekološki prihvatljivijim.

U zaključku, montažni kontejneri pružaju razne prednosti u odnosu na zidane objekte, a fleksibilnost, mobilnost i ekonomičnost su samo neki od njih. Korišćenjem montažnih kontejnera za različite potrebe, korisnici mogu postići bolju prilagodljivost i uštedu na troškovima, što ih čini privlačnim rešenjem za razne projekte.

Tipovi Gradjevinskih kontejnera

Stambeni kontejneri

Stambeni kontejneri, ili kontejneri za stanovanje, su izuzetno prilagodljivi i pogodni za razne namene. Uglavnom se koriste za smeštaj radnika na gradilištima, ali su pogodni i za privremeni ili trajni smeštaj u raznim situacijama, pa mogu poslužiti i kao vikendice. Izrađeni su od čvrstih materijala, poput čeličnih konstrukcija, i sadrže sve potrebne komponente za udoban boravak, kao što su prozori, vrata, električna instalacija i led rasveta.

Takodje, kontejneri mogu imati i napravljena kupatila, sa sanitarijama i tuš kabinom, kako bi u njima mogle da se obavljaju sve potrebe.

Kancelarijski kontejneri

Kancelarijski kontejneri pružaju brza i povoljna rešenja za privremene ili stalne radne prostore. Ovi kontejneri su dizajnirani da zadovolje sve potrebe modernih poslovnih prostora, uključujući električne instalacije, osvetljenje i prostor za radne stanice. Ponekad se kancelarijski kontejneri kombinuju sa skladišnim kontejnerima kako bi se stvorila fleksibilna radna jedinica.

Skladišni kontejneri

Skladišni kontejneri su pogodni za pohranu različitih vrsta robe u bilo kojoj industriji. Izrađeni su od čvrstih čeličnih panela i dizajnirani da deluju kao sigurni i bezbedni prostori za pohranu. Skladišni kontejneri dolaze u različitim veličinama i mogu se prilagoditi specifičnim potrebama korisnika. Ovi kontejneri se često koriste na gradilištima, poljoprivrednim gospodarstvima, ali i u mnogim drugim industrijama.

Sanitarni kontejneri

Sanitarni kontejneri, ili wc kontejneri, nude kompletna higijenska rešenja za različite potrebe. Dostupni su u različitim veličinama i oblicima, a koriste se kao toaleti, tuš kabine i umivaonice. Sanitarni kontejneri su lakši za održavanje i čišćenje, što ih čini idealnim rešenjem za privremene ili trajne objekte.

Konstrukcija i materijali - Gradjevinski kontejneri

Plan i teren

Prilikom izrade plana za montažu građevinskog kontejnera, važan faktor je izbor adekvatnog terena. Teren treba da bude stabilan, ravnomeran i pristupačan kako bi se osigurao kvalitetan i funkcionalan montažni objekat. Ukoliko se kontejner postavlja na neravnom terenu, potrebno je obezbediti odgovarajuće temelje ili poduške kako bi se osigurao nivo stabilnosti i čvrstine.

Postupak montaže gradjevinskih kontejnera

Montaža građevinskih kontejnera može predstavljati brzu i efikasnu opciju za postavljanje privremenih objekata. Postupak montaže može se podeliti na nekoliko koraka:

 1. Priprema terena: Pre početka montaže, neophodno je pripremiti teren tako da bude ravnomeran i pristupačan. Ukoliko je potrebno, potrebno je izvršiti nadzemne radove kako bi se obezbedio čvrst i stabilan temelj.

 2. Dostava i prenos komponenti: Drugi korak uključuje transport i prenos svih komponenti građevinskog kontejnera na planirano radno mesto. Obično uključuje panele, vrata, prozore, podove i krov.

 3. Skupljanje komponenti: Treći korak obuhvata sklapanje svih pojedinačnih komponenti, kao što su: paneli, vrata, prozori, podovi i krov.

 4. Povezivanje modula: U četvrtom koraku vrši se povezivanje montažnih modula jedan sa drugim, čineći čvrstu i funkcionalnu celinu.

 5. Finalna obrada: Na kraju montažnog procesa, izvršava se finalna obrada modula, uključujući provere integriteta, završne radove poput gletovanja i farbanja, kao i eventualno postavljanje podnih obloga.

Dimenzije i prilagođavanje prostora

Veličine kontejnera

Građevinski kontejneri dolaze u različitim dimenzijama i veličinama. Standardne dimenzije kontejnera su 600x240x270cm (DxŠxV). Međutim, takođe postoje i kontejneri od 20 i 40 stopa, koji su najčešće dimenzije kontejnera (spoljna dimenzija).

Unutrašnje podele

Građevinski kontejneri omogućavaju varijabilnost u rasporedu unutrašnjeg prostora kako bi se prilagodili potrebama korisnika. Zidovi građevinskih kontejnera su obično izrađeni od izolacionih sendvič panela ispunjenih poliuretanskom penom debljine 4cm ili 5cm (po zahtevu kupca).

Unutar kontejnera, mogu se postaviti unutrašnje pregrade kako bi se prostor podelio u više manjih prostorija. Prostor se može prilagoditi za razne namene, uključujući:

 • Kancelarijski prostor
 • Magacinski prostor
 • Sanitarni prostor
 • Skladišni prostor
 • Stambeni kombinovani kontejneri (sa kupatilom)

U zavisnosti od vrste kontejnera, raspored i dizajn unutrašnjeg prostora mogu se prilagoditi željama i potrebama kupca.

Neke opcije uključuju dodavanje vrata, prozora, zidnih obloga, podnih obloga, pultova, sanitarija i drugih elemenata koji mogu poboljšati funkcionalnost prostora. Korišćenjem građevinskih kontejnera, korisnici imaju veću fleksibilnost u prilagođavanju prostora kako bi odgovarao njihovim potrebama, a istovremeno održavaju visoku funkcionalnost i efikasnost prostora.

Instalacije i oprema

Električne instalacije

Građevinski kontejneri su često opremljeni električnom instalacijom kako bi se osigurala funkcionalnost prostora. Oprema za električnu instalaciju uključuje utičnice, prekidače i osigurače, koji zajedno omogućavaju pravilno napajanje i sigurnost objekta. Uzimajući u obzir cenu montažnih kontejnera, pravilno instalirana električna mreža pruža dodatnu vrednost i olakšava rad u objektu.

Vodovod i sanitarije

U mnogim građevinskim kontejnerima potrebno je obezbediti i vodovodne instalacije. Oprema kao što su wc šolja sa vodokotlićem, lavabo sa baterijom, i sl. su često neophodni elementi za sanitarne i stambene kontejnere. PVC podovi se smatraju dobrom opcijom jer su otporni na vlagu i lako se čiste, pružajući udobnost korisnicima ovih prostora.

Dodatna oprema

Građevinski kontejneri mogu biti opremljeni različitim vrstama dodatne opreme, zavisno od potreba korisnika i namene objekta. Neki od elemenata koji se često koriste za poboljšanje funkcionalnosti kontejnera uključuju:

 • Klima uređaji
 • Grejanje
 • Osvetljenje
 • Ventilacija

Odabir prave kombinacije opreme osiguraće udobnost i efikasnost u prostoru, što doprinosi zadovoljstvu korisnika.

Izbor enterijera i eksterijera

Unutrašnji dizajn

Pri izboru enterijera Građevinskih kontejnera i Montažnih kontejnera, važno je obratiti pažnju na kvalitet materijala i funkcionalnost prostora. Unutrašnjost kontejnera obično sadrži laminatni parket debljine 7mm, koji pruža izdržljivost i estetiku prostora. Naši kontejneri sadrže cementnu košuljicu, koja je znatno izdržljivija i otpornija u odnosu na druge materijale.

Pored toga, bitan element unutrašnjeg dizajna su i vrata i prozori. Vrata dimenzija 92x203,5cm i prozor dimenzija 110x95cm.

Takođe, led rasveta je jedan od ključnih elemenata unutrašnjeg dizajna koji poboljšava funkcionalnost prostora.

Spoljašnji izgled

Spoljašnji izgled Građevinskih i Montažnih kontejnera mora biti otporan na vremenske uslove i estetski privlačan. Zidovi i plafon kontejnera su obloženi izolacionim panelima ispunjenim poliuretanskom penom, debljine 4 cm i 5 cm.

Zaštita prozora je takođe značajna, pa se često koriste roletne kako bi se obezbedila dodatna izolacija i privatnost prostora, ili rešetke kao zaštita.

Uz sve navedene elemente, Građevinski i Montažni kontejneri nude fleksibilnost i jednostavnost prilikom izbora unutrašnjeg dizajna i spoljašnjeg izgleda, prilagodljive različitim potrebama i uslovima na terenu.

Logistika i isporuka

Kada se radi o građevinskim kontejnerima i montažnim kontejnerima, logistika i isporuka su veoma važni faktori. Brza i efikasna isporuka često je ključna za uspešno sprovođenje projekta. Ovde ćemo se fokusirati na neke glavne aspekte logistike i isporuke kada se radi o ovim vrstama kontejnera.

isporuka je jedan od najvažnijih faktora jer klijenti obično zahtevaju brzu dostavu. Brokeri kontejnera se trude da zadovolje potrebe kupaca, nudeći razne opcije, uključujući i dostavu u roku od 1 do 5 dana. Da bi se osigurala pouzdana isporuka, važno je angažovati dobrog prevoznika i odabrati odgovarajući način transporta.

Zato vam naša firma pruža pouzdanu isporuku kontejnera. Na jednom mestu možete naći i kontejner i brzu isporuku.

Kada dođe do odlaganja montažnih kontejnera, važno je uzeti u obzir kako će se oni skladištiti. Kontejneri su obično kompaktni i lako skladištljivi, ali je ipak potrebno obezbediti adekvatno skladišno prostor da bi se zaštitili od nepovoljnih vremenskih uslova i potencijalne krađe. Takođe, pri odlaganju kontejnera treba uzeti u obzir i potrebe drugih projekata, kao što su razvoj infrastrukture, koji mogu uticati na dostupnost prostora.

Pre nego što se odlučite za kupovinu ili zakup kontejnera, razmislite o logistici i isporuci jer će to sigurno uticati na uspeh vašeg projekta ili kontaktirajte firmu koja vam nudi pored prodaje i uslugu prevoza i istovara kontejnera.

Upotreba i primena

Kontejneri u građevinarstvu

Građevinski kontejneri su postali važan element u građevinskoj industriji, pružajući efikasna i praktična rešenja za skladištenje alata, materijala i opreme, kao i za privremene radne ili stambene jedinice. Ovi kontejneri imaju visoku izdržljivost i čvrstinu, što omogućava lako prenošenje sa jednog gradilišta na drugo. Takođe, građevinski kontejneri su obloženi izolacionim panelima, što štiti od vremenskih uticaja i povećava energetsku efikasnost.

Privremene i stalne stambene jedinice

Montažni kontejneri se sve više koriste kao privremene ili stalne stambene jedinice. Stambeni kontejneri su dizajnirani da zadovolje različite potrebe ljudi i pružaju udoban životni prostor. Oni su lako prenosivi i montažni, što ih čini pogodnim za postavljanje na udaljenim ili teže pristupačnim lokacijama. Ove stambene jedinice može biti montirane brzo i sa manje utroška materijala nego tradicionalne metode izgradnje.

Kancelarijski i trgovački prostori

Kancelarijski kontejneri predstavljaju fleksibilno i ekonomično rešenje za poslovne prostore. Oni pružaju sav potreban prostor za rad, sastanke i skladištenje dokumenata. Kancelarije montirane u kontejnerima mogu biti obložene izolacionim panelima, imaju PVC stolariju, vrata i prozore, što ih čini udobnim i funkcionalnim. Pored kancelarijskih kontejnera, postoje i kontejneri za trgovine, kafiće ili restorane. Ovakva vrsta trgovačkih prostora omogućava brzo postavljanje i mogućnost jednostavnog širenja poslovanja.

Turistički i vikend objekti

Građevinski kontejneri se takođe koriste za izgradnju turističkih i vikend objekata. Vikendice napravljene od kontejnera su ekonomične, montažne i lako prenosive, što ih čini pogodnim za postavljanje na udaljenim lokacijama sa lepim pogledom. Turistički objekti, kao što su planinske kuće, kampovi ili skloništa, mogu se brzo i efikasno montirati od građevinskih kontejnera.

Ukratko, građevinski kontejneri i montažni kontejneri pružaju različite mogućnosti upotrebe u građevinarstvu, stambenom, poslovnom i turističkom sektoru. Njihove karakteristike, kao što su brza montaža, prenosivost i čvrstina, čine ih popularnim izborom u savremenim građevinskim i arhitektonskim projektima.

Održavanje i sigurnost

Redovno održavanje

Kod građevinskih i montažnih kontejnera ključna stavka je redovno održavanje kako bi se osigurala trajnost i funkcionalnost ovih objekata. Održavanje se odnosi na različite aspekte montažnih kontejnera, poput očuvanja sendvič panela i krovova.

Sendvič paneli su važan deo konstrukcije jer pružaju izolaciju, čvrstinu i otpornost na vremenske uticaje. Redovno čišćenje sendvič panela od prašine, lišća i drugih nečistoća je presudno za očuvanje kvaliteta panela. Takođe, pregledavanje i popravljanje oštećenja ili nedostataka na spojevima panela je neophodno za održavanje njihove funkcionalnosti.

Krovovi montažnih kontejnera se moraju očistiti od lišća, snijega i drugih naslaga kako bi se smanjila mogućnost pojave vlage i oštećenja konstrukcije. Redovni pregledi krovova na oštećenja i popravke mogu pomoći u sprečavanju curenja i produžiti vek trajanja krova.

Zaključak

Građevinski kontejneri i montažni kontejneri nude brojne prednosti u odnosu na tradicionalne zidane objekte. Jedna od glavnih prednosti je kraće vreme proizvodnje, što omogućava brže uspostavljanje objekata na gradilištu. Takođe, kontejneri su mobilni, što znači da se lako mogu premestiti s jedne lokacije na drugu. Pored toga, svi naši kontejneri sadrže uške za dizanje uz pomoć krana, što olakšava transport.

U nastavku sledi tabelarni pregled prednosti montažnih građevinskih kontejnera:

PrednostiOpis
Kraće vreme proizvodnjeBrže izgradnja objekata za različite namene
MobilnostLako se mogu premestiti s jedne lokacije na drugu
FleksibilnostMogućnost prilagođavanja dimenzija i opremanja kontejnera
CenaPovoljnija cena u odnosu na tradicionalne zidane objekte

Uzimajući u obzir sve navedene prednosti montažnih građevinskih kontejnera, možemo zaključiti da su oni isplativa i vremenski efikasna opcija za privremene i trajne objekte u građevinskoj industriji.

Često postavljana pitanja

Koje su prednosti montažnih kontejnera u odnosu na tradicionalnu gradnju?

Montažni kontejneri nude brzu i efikasnu izgradnju u poređenju sa tradicionalnim metodama. Prednosti uključuju niže troškove, fleksibilnost u dizajnu, lakšu montažu i demontažu, kraće vreme izgradnje i mogućnost prenošenja sa jedne lokacije na drugu. Takođe, kontejneri su izdržljivi i energetski efikasni, zahvaljujući izolacionim panelima ispunjenim poliuretanskom penom.

Koje karakteristike čine montažne kontejnere pogodnim za magacinske prostore?

Montažni kontejneri su pogodni za magacinske prostore zbog svoje izdržljivosti, prostranosti, fleksibilnosti i prilagodljivosti. Oni nude zaštitu od vremenskih uticaja, lako se obnavljaju i pregrađuju prema potrebama korisnika, te se mogu opremiti sistemima za kontrolu temperature i vlažnosti ako je potrebno.

Kakve su razlike između vojnih i civilnih tipova polovnih kontejnera?

Vojni kontejneri su uglavnom dizajnirani za transport i skladištenje vojne opreme i materijala, sa većom nosivosti i otpornosti na teške uslove. Civilni kontejneri su prilagođeni za širok spektar namena, kao što su stambeni, kancelarijski, skladišni ili sanitarni prostori. Materijali i konstrukcija mogu se razlikovati, ali oba tipa mogu biti upotrebljena u različitim scenarijima.

Na koji način se moderni kontejneri prilagođavaju za stanovanje?

Moderno stanovanje u kontejnerima podrazumeva preuređivanje iskorišćenog ili novog kontejnera, sa dodavanjem izolacije, pregradnih zidova, prozora i vrata, kao i električnih i sanitarnih instalacija. Mnogi montažni kontejneri su već opremljeni osnovnim postavkama za stanovanje, uključujući klima uređaje, grejanje, osvetljenje i osnovne kuhinjske i kupatilske sadržaje.

Kako mogu da se raspitam u vezi svog kontejnera ili da poručim isti?

Veoma jednostavno, možete nas pozvati na broj 063/347-266 ili nam pisati na mail: office@stovaristejakovljevic.com. Na našem sajtu su istaknute informacije u vezi kontejnera: https://stovaristejakovljevic.com/kontejneri/