Klima blok je građevinski materijal koji postaje sve popularniji u modernoj gradnji. Njegove osnovne karakteristike uključuju izradu od prirodnih materijala kao što su glina i voda i postupak proizvodnje koji obuhvata visokotemperaturno pečenje. Zahvaljujući posvećenosti održivosti i efikasnosti, klima blokovi obezbeđuju izuzetne performanse kada je u pitanju izolacija i brzina građenja.

Klima blok sistem donosi brojne prednosti, poput smanjene potrošnje energije i maltera pri zidanju, čime se doprinosi ekološkoj i ekonomskoj efikasnosti. Materijal je dizajniran tako da pruži značajne uštede u vremenu i troškovima grejanja, dok istovremeno obezbeđuje otpornost na požar i izvanredna zvučna izolaciona svojstva.

Ključne Informacije teme ,,Klima blok"

  • Klima blok je ekološki prihvatljiv materijal koji omogućava brzu i efikasnu gradnju.
  • Smanjenje potrošnje energije i materijala postiže se upotrebom klima blokova.
  • Ovi blokovi su otporni na požar i pružaju odličnu zvučnu izolaciju.

Osnove Klima Bloka

Klima blok predstavlja inovativni građevinski materijal čija upotreba postaje sve učestalija u savremenoj gradnji zbog svojih karakteristika i benefita.

Sastav i Prirodni Materijali

Klima blok se proizvodi od prirodnih materijala, pretežno kvalitetne gline, koja se uz dodatak vode oblikuje u blokove željenih dimenzija. Ovaj materijal ne sadrži veštačke aditive što ga čini ekološki prihvatljivim. Dimenzije Klima bloka su optimizovane da omoguće bržu gradnju, veću uštedu vremena i materijala.

Značaj Klima Bloka u Gradnji

U gradnji, Klima blok se ističe svojim termičkim svojstvima i sistemom vertikalnih šupljina koje doprinose boljoj izolaciji i energetskoj efikasnosti objekata. Zbog svoje strukture i veličine, omogućava izgradnju zidova sa manje spojeva, što dodatno osigurava čvrstoću i stabilnost konstrukcije.

Ekološki Aspekti

Ekološki aspekti Klima bloka ogledaju se u upotrebi prirodnih resursa u proizvodnji i energetskoj efikasnosti tokom eksploatacije objekata. Otporan je na dejstvo vatre i omogućava balance paropropusnosti i toplotne izolacije.

Za više informacija o karakteristikama Klima bloka možete posetiti ove stranice.

Prednosti Klima Blok Sistema

Video preuzet sa linka: https://www.youtube.com/watch?v=IfmAfAdU8G4

Klima Blok sistem donosi niz prednosti u procesu izgradnje, među kojima se izdvajaju ušteda u vremenu i ekonomičnost, poboljšana paropropustljivost i estetski kvaliteti.

Ušteda u Vremenu i Ekonomičnost Izgradnje

Korišćenjem Klima Bloka u izgradnji, postiže se značajna ušteda u vremenu izgradnje. Proces zidanja je ubrzan zbog većih dimenzija blokova, što rezultira manjim potrebom za radnom snagom i smanjenjem troškova. Dodatno, ekonomičnost izgradnje se ogleda u minimizovanoj potrošnji maltera, budući da je ušteda na malterisanju i do 45%, što direktno smanjuje ukupne troškove gradnje.

Paropropustljivost i Zaptivenost

Visok kvalitet materijala od kojeg je Klima Blok izrađen omogućava odličnu zaptivenost zidova, čineći ih otpornim na spoljne uslove. Prepoznatljiva karakteristika Klima blokova jeste njihova paropropustljivost, koja doprinosi stvaranju zdravog stanovanja bez kondenzacije vlage unutar zidova.

Estetski Aspekti i Praktičnost

Klima Blok nudi i estetske prednosti. Zidovi izgrađeni ovim materijalom su idealno ravni, što olakšava postupak završne obrade i smanjuje potrebu za dodatnim radovima. Praktičnost Klima Blok sistema vidi se i kroz lakoću usklađivanja sa različitim arhitektonskim stilovima, doprinoseći vizuelnoj koherentnosti objekata.

Primena Klima Bloka u Savremenoj Gradnji

Video preuzet sa linka: https://www.youtube.com/watch?v=iFQWiL9o4Eg

Klima blok predstavlja inovativni građevinski materijal čija upotreba donosi značajne prednosti u modernoj gradnji kako za stambene tako i za poslovne objekte.

Zidovi i Zidne Površine

Klima blokovi se sve više koriste za izradu zidova i zidnih površina zbog svojih karakteristika koje ubrzavaju gradnju i povećavaju energetsku efikasnost objekata. Zbog svoje dimenzije (npr. 250x300x238mm), zidane površine se brže izvode, uz istovremenu uštedu u materijalu za vezivanje, kao što je malter. Prema Stovarištu Jakovljević, upotreba Klima bloka skraćuje vreme izgradnje do 35% u poređenju sa tradicionalnim građevinskim materijalima.

Vazduhopropusnost i Izolacione Karakteristike

Izolacione karakteristike Klima blokova su među ključnim factorma pri izboru materijala za gradnju. Smanjena paropropustljivost i visok nivo vazduhopropusnosti osiguravaju bolju termičku izolaciju, čime se ostvaruje ušteda energije potrebne za grejanje i hlađenje. Klima blok je proizveden od prirodnih materijala, što ga čini odličnim izborom za kvalitetnu zidnu površinu, imajući u vidu i zdrav životni ambijent. Osim toga, Klima blokovi su otporni na požar, što doprinosi većoj bezbednosti objekata.

Proizvođači poput "Zorka Opeke Šabac" su prepoznali ove prednosti i uključili Klima blokove u svoj asortiman proizvoda, postavljajući nove standarde u građevinarstvu.

Klimabloc i Budućnost Gradnje

Video preuzet sa linka: https://www.youtube.com/watch?v=Cv2VjcRrBl0

Klimabloc postaje nezaobilazan element u sektoru gradnje, zbog svoje sposobnosti da zadovolji visoke standarde energetske efikasnosti. Proizvodi ga Zorka Opeka, ovaj termo blok je prepoznatljiv po izuzetnoj kvaliteti izrade od prirodnih materijala.

Energetska efikasnost:

  • Namenjen za zidanje spoljnih zidova
  • Smanjuje potrošnju energije grejanja i hlađenja
  • Obezbeđuje prijatan vazduh unutar prostorija

Proizvodnja ovih blokova ne uključuje veštačke dodatke, time se doprinosi očuvanju okoline u kojoj živimo. Kao materijal koji je u stanju da "diše", Klimabloc pomaže u regulisanju vlažnosti, čime poboljšava kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru.

Tehničke karakteristike:

  • Dimenzije: 200x380x238mm (Thermobrick 20)
  • Vertikalne šupljine za dodatnu izolaciju
  • Lakoća ugradnje

Klimabloc je rešenje koje se sve češće koristi kod izgradnje modernih zgrada, stambenog i poslovnog prostora. Njegova primena pokazuje tendenciju rasta u budućnosti, jer vodi računa o ekološkim standardima i povećava energetsku efikasnost, što je ključno za održivi razvoj u građevinarstvu.

Zaključak:

Ulaganje u Klimabloc predstavlja investiciju u budućnost. Njegova primena ukazuje na smer u kome se kreće moderna gradnja – prema održivosti i poštovanju principa zaštite životne sredine.

Često postavljana pitanja

Kolika je prosečna cena Klima bloka 25?

Prosečna cena Klima bloka 25 može varirati u zavisnosti od prodavca i lokacije, ali je poželjno konsultovati se sa stovarištima ili direktno sa proizvođačima za najtačnije informacije o ceni.

Koje su standardne dimenzije Klima bloka?

Standardne dimenzije Klima bloka obično uključuju širinu od 200 mm, visinu od 200 do 250 mm, i dužinu od 400 mm, ali se mogu razlikovati u zavisnosti od proizvođača, kao i širine blokova. Univerzum u ponudi ima i Long blokove.

Kako se Klima blokovi razlikuju od Termo blokova?

Klima blokovi se razlikuju od Termo blokova po svojim karakteristikama i sastavu koji obezbeđuje bolju termoizolaciju i zvučnu izolaciju, dok Termo blokovi često imaju dodatne komponente za poboljšanje termičkih svojstava, odnosno mogu biti dodatno izolovani, kao što su Porotherm 

Koje su prednosti upotrebe Klima bloka u gradnji?

Prednosti upotrebe Klima bloka u gradnji uključuju visoku energetsku efikasnost, brzu i jednostavnu gradnju, kao i dobru zvučnu izolaciju. Takođe, Klima blokovi pomažu u smanjenju potrošnje energije za grejanje i hlađenje objekta.

Kako mogu dobiti svoju ponudu za gradnju klima blokovima?

Obratite nam se putem maila office@stovaristejakovljevic.com ili putem telefona 063/109-54-99, kako biste dobili svoju najpovoljiniju ponudu klima blokova.