Stovarište gradjevinskog materijala predstavlja nezaobilazne lokacije za sve one koji se bave građevinskim radovima, kako profesionalcima, tako i pojedincima koji samostalno vrše radove na sopstvenim objektima. Ova stovarišta nude širok asortiman proizvoda potrebnih za izgradnju i renoviranje, kao što su građevinski materijali, izolacija, krovni pokrivači, osnovni građevinski proizvodi, pločasti materijali i još mnogo toga. Uz to, stovarišta građevinskog materijala pružaju i dodatne usluge, usluge istovara, podizanje tereta hidrauličnom dizalicom, kao što su besplatna isporuka, saveti građevinskih inženjera i proizvoda na akciji.

Kupovina na ovakvim mestima može biti znatno olakšana upotrebom saveta za kupovinu, koji nude stručnjaci koji rade na stovarištima. Takođe, stovarišta građevinskog materijala obično imaju fleksibilno radno vreme, kako bi se prilagodila potrebama svojih klijenata. To uključuje i dostupnost informacija o cenovniku i aktuelnim akcijama, što može poboljšati proces kupovine i doneti značajne uštede.

Osnovne Informacije o temi Stovarište Gradjevinskog Materijala

Vrste Stovarišta gradjevinskog materijala

Stovarišta građevinskog materijala su mesta na kojima se skladišti i prodaje građevinski materijal. Postoje različite vrste stovarišta, u zavisnosti od vrste i asortimana građevinskog materijala koji nude. Na primer, neka stovarišta nude samo osnovni građevinski materijal, poput betona i cigle, dok druga stovarišta nude širi asortiman proizvoda, uključujući i hidroizolacione materijale, elektroinstalacione proizvode i sanitarije.

Značaj Stovarišta za Građevinarstvo

Stovarišta građevinskog materijala igraju ključnu ulogu u građevinskoj industriji, jer omogućavaju građevinskim preduzetnicima, pravnim i fizičkim licima da nabave neophodne materijale za različite građevinske projekte. Kvalitet materijala koji se nalazi na stovarištu može direktno uticati na trajnost i funkcionalnost zgrade ili objekata koji se grade ili renoviraju.

Stovarišta su takođe važna u očuvanju građevinskog i pogonskog materijala koji je neophodan za rad na građevinskim projektima. Uključivanjem različitih vrsta materijala u svoju ponudu, stovarišta omogućavaju građevinskim frimama da imaju pristup izboru proizvoda koji će odgovarati njihovim potrebama i zahtevima klijenata.

 

Proizvodi i Asortiman stovarišta gradjevinskog materijala

Građevinski Materijali i Elementi

Kada se zaputite u stovarište građevinskog materijala, shvatate koliko je širok asortiman proizvoda potreban za izgradnju objekata. Građevinski materijali i elementi, kao što su cement, daske, grede, letve, opekarija, fasade i pokrivači za krov, čine temelj i konstrukciju vašeg objekta. Evo nekih od ključnih materijala i elemenata koji se mogu pronaći u stovarištu:

 • Cement: Osnovni materijal za izradu betona, koji se koristi u temeljima, zidovima i pločama.
 • Daske: Drvene daske su sveprisutan materijal u građevinarstvu, koriste se za podove, zidove, krovove i još mnogo toga.
 • Grede i letve: Grede i letve igraju važnu ulogu u konstrukciji objekta, pružajući dodatnu čvrstoću zidovima i krovovima.
 • Opekarija: Izuzetno čvrst i izdržljiv materijal, što ih čini idealnim za konstrukciju zidova, temelja i drugih struktura.
 • Fasade: Fasadni materijali čine spoljnu oblogu objekta, štiteći ga od vremenskih uticaja i dodajući estetsku vrednost.

Dodatni Asortiman

Pored osnovnih građevinskih materijala i elemenata, stovarišta nude i dodatni asortiman proizvoda koji su korisni tokom građevinskih projekata. Neki od ovih proizvoda uključuju:

 1. Izolacija: Toplotna i zvučna izolacija su ključne za energetsku efikasnost i udobnost objekta.
 2. Hidroizolacija: Zaštita objekta od prodora vode i vlage je esencijalna u očuvanju integriteta građevinskih materijala.
 3. Alati i oprema: Stovarišta često nude širok asortiman alata i opreme za građevinske radove, uključujući bušilice, vibratore za beton i razne vrste šrafova i eksera.

U savremenim stovarištima građevinskog materijala možete pronaći sve što je potrebno za izgradnju, adaptaciju i održavanje objekata. Preporučujemo da se raspitate o ponudi i cenama u različitim stovarištima kako biste pronašli proizvode koji najbolje odgovaraju vašim potrebama i budžetu.

Usluge Stovarišta gradjevinskog materijala

Isporuka i Logistika

Stovarišta građevinskog materijala nude različite usluge kako bi olakšali proces nabavke i isporuke potrebnih materijala za izgradnju objekata. Jedna od ključnih usluga koju pružaju je isporuka građevinskog materijala. U većini slučajeva, stovarišta nude besplatnu isporuku za veće količine materijala, što može značajno smanjiti ukupne troškove projekta. Pored dostave, logistika je takođe veoma važna, kako bi se osiguralo da materijali stignu na pravo mesto u pravo vreme. Stovarišta nude direktan transport robe do kupca kao i istovar iste.

Podrška Kupcima

Pored isporuke i logistike, usluge stovarišta uključuju i  podršku kupcima. Stovarišta pomažu kupcima sa svojim znanjem oko gradjevinskih materijala, kako bi kupcima olakšali da pronađu najbolje moguće materijale za svoje projekte. Ukoliko Vam stovarište ne može pružiti stručno mišljenje, rado će Vas uputiti na stručna lica u proizvodnim fabrikama, čiji savet možete dobiti potpuno besplatno.

Prilikom posete stovarištu, dobro je imati spisak materijala koje želite da kupite. Osoblje u stovarištima građevinskog materijala može pružiti korisne savete o izboru proizvoda. 

Takodje, specifikacijom celokupnog materijala može ostvariti dodatne pogodnosti u vidu rabata, gratis isporuka, i mnoge druge. Zato je uvek najbolje da se pripremite pre kupovine, tako što ćete se konsultovati sa izvodjačima objekta, a nakon toga i sa osobljem zaposlenom na stovarištu.

Lokacije i Radno Vreme

Stovarišta u Većim Gradovima

Stovarišta građevinskog materijala se mogu pronaći u većim gradovima kao što su Beograd, Kragujevac, Niš, Novi Sad i mnogi drugi.

Kako biste pronašli stovarišta građevinskog materijala u vašem gradu, preporučuje se korišćenje online pretrage ili lokalnih kataloga, kao što je Google Maps. Uz pomoć Google Maps možete lako pronaći stovarište koje je najbliže Vama, kao i informacije o adresi, kontakt i radno vreme.

Radno Vreme i Kontakt Informacije

Radno vreme stovarišta građevinskog materijala varira, ali većina njih radi tokom radnih dana od 7:00 do 16:00 ili 17:00, a subotom od 7:00 do 15:00 ili 16:00. Nedeljom su ovi objekti najčešće zatvoreni. Pre nego što obiđete stovarište, preporučuje se da proverite njihovo radno vreme putem interneta ili telefonom.

Cenovnik i Akcije

Cenovna Politika

Stovarišta građevinskog materijala nude svoje proizvode po najpovoljnijim cenama kako bi privukli što više klijenata. Razni faktori utiču na formiranje cena, uključujući i kvalitet materijala, količinu nabavke, troškove transporta i skladištenja. Na primer, cena znatno može biti povoljnija ukoliko sav potreban materijal za izgradnju objekta uzimate od jednog stovarišta, jer samim tim i stovarište ima manje troškova oko usluživanja kupaca.

Tabela: Primer cenovnika

ProizvodCena
Cement 42.5 50/11.071 RSD
Giter blok76 RSD
Crep Cont. Plus 12109 RSD
Stiropor 10cm/17gr600 RSD/M2

Trenutne maloprodajne cene, decembar 2023.

Akcije i Popusti

Stovarišta često promovišu akcije i popuste na svoje proizvode kako bi privukla kupce. Na primer, Stovarište Jakovljević nudi opciju prodaje gradjevinskog materijala po sniženim cenama. Kada se odredjena roba ne proda u punoj količini u kojoj je poručena, cena se snižava i nudi kupcima. Na ovaj način kupci mogu dopuniti svoje količine materijala, a stovarište isti ne baca, čime ujedno vodi računa i o ekologiju i budžetu kupaca.

Često se mnogi proizvodi mogu naći na popustu, zato uvek pitajte zaposleno osoblje da li Vam mogu preporučiti šta bi bilo najpovoljnije kupiti u datom trenutnu. Ukoliko je neke robe ostalo malo na lageru, neka roba je možda vraćena kao višak iako je ispravnog kvaliteta i mnoge druge situacije, mogu kupcima pomoći oko ostvarivanja popusta prilikom kupovine.

Saveti za Kupovinu

Odabir Građevinskog Materijala

Kada planirate zidanje kuće ili nekog drugog objekta, veoma je važno pažljivo odabrati građevinski materijal koji ćete koristiti. Različiti materijali imaju različite karakteristike, s toga je potrebno uzeti u obzir njihove prednosti i mane.

Posavetujte se sa svojim izvodjačima radova, ili kontaktirajte stručnjake iz proizvodnik fabrika, kako bi Vam dali stručne savete o upotrebi materijala. Mnoge fabrike nude informativne proračune materijala kao što je Wienerbeger , na njihovom sajtu možete ostaviti potrebne parametre vašeg krova, a oni će vam sasvim besplatno poslati okvirni obračun materijala na mail. Tu je i Xella Srbija koja takodje nudi obračun celokupnog potrebnog materijala iz njihovog asortimana.

Ukoliko niste sigurni da li vam neki proizvod odgovara, što je najčešće situacija kod odabira crepova, uvek možete tražiti uzorak istog, uzorak se dobija sasvim besplatno i preporučljiv je i kupcima i prodavcima, kako bi obe strane bile sigurne da je upravo taj materijal pravi i samim tim se izbegla greška prilikom poručivanja.

Odabir pravog građevinskog materijala može značajno uticati na svojstva i funkcionalnost objekta.

Planiranje Nabavke

Sistematsko planiranje nabavke građevinskog materijala je ključ uspešne izgradnje objekta. Na planiranje utiče više faktora:

 1. Trgovina - Preporučujemo istraživanje trgovina koje prodaju građevinski materijal u vašoj okolini pre odluke o kupovini. Veoma je važno da naglasite sav gradjevinski materijal koji vam je potreban, pre nego što isti poručiti. Na primer: Ukoliko poručujete crep po porudžbini, koji se ne skladišti na lageru prodavca, obavezno proverite da li vam trebaju i drugi propratni elementi, jer možda naknadno nećete moći site da nabavite.
 2. Dostupnost - Proverite dostupnost materijala u vašoj okolini, kako biste smanjili troškove i vreme čekanja. Najbolji način je pozivanje stovarišta ili slanje maila pre samog odlaska u prodajni objekat, kako biste bili sigurni o raspoloživosti robe pre plaćanja iste.
 3. Količina materijala - Izračunajte tačnu količinu materijala potrebnog za radove, kako biste izbegli nepotrebne troškove ili nedostatak materijala u ključnim trenucima izgradnje. Možda čak i najvažniji deo poručivanja robe. Uvek proverite i sa izvodjačima radova i sa prodavcima materijala da li su navedene količine ispravne.

Pravilnim planiranjem nabavke građevinskog materijala doprinosite efikasnosti i kvalitetu izgradnje.

Često postavljana pitanja o temi ,,Stovarište gradjevinskog materijala".

Koji su radni sati stovarišta građevinskog materijala u Beogradu?

Radni sati stovarišta građevinskog materijala u Beogradu mogu varirati od prodavnice do prodavnice. Uobičajno radno vreme je od 7-8h do 16-17:00h. Subote su pretežno radne, zavisno od politike firme, takodje radno vreme može biti skraćeno. Nedelje su neradne.

Da li je moguće dostaviti građevinski materijal na kućnu adresu?

Zavisno od vrste gradjevinskog materijala isti vam može biti dostavljen kurirskom službom, unajmljivanjem kombi prevoznika ili u slučaju većih količina isporuka bi bila teretnim vozilima. Uvek je najbolje da pitate same prodavce materijala šta vam predlažu kao najisplatljiviji način nabavke materijala. Neki materijal je možda jeftiniji u Beogradu, nego u Novom Sadu, ali je to opravdano zbog dodatnih troškova transporta, što vam isto mogu posavetovati prodavci.

Koja stovarišta u Beogradu nude usluge poklanjanja viška građevinskog materijala?

Neka stovarišta građevinskog materijala nude mogućnost da donirate ili preuzmete višak materijala. Informacije o ovim uslugama često se mogu pronaći na njihovim web stranicama ili društvenim mrežama. Preporučuje se da direktno kontaktirate stovarišta kako biste saznali više o mogućnostima poklanjanja viška materijala.

Naše stovarište ima ovu opciju u ponudi, tu smo da zajedno vodimo računa o ekologiji i budžetima gradjana.

Kako se vrši plaćanje materijala?

Materijal možete platiti na više načina, direktno u maloprodajnom objektu, čekovima gradjana na rate, putem kredita banke, prenosom na račun prodavca, isplatom robe direktno prevozniku koji je istu dovezao itd.